Оцелелите момчета край Локорско още в шок - ту се смеят, ту плачат

Те са на възраст между 13 и 16 години

Новини
19:39 - 20 Февруари 2023
2532
Оцелелите момчета край Локорско още в шок - ту се смеят, ту плачат

Молби за телефонни разговори и много въпроси са задали оцелелите момчета от камиона ковчег край Локорско, настанени в центъра за бежанци във Военна рампа в София след трагедията, разказаха социални работници. Те са на възраст между 13 и 16 години, в шок са, но са в добро здравословно състояние.

С торба дрехи, вероятно от дарители, пристигнаха последните три момчета, оцелели след кошмара в тайника на камиона убиец. Те ще бъдат настанени при останалите седем, пристигнали в събота в центъра във Военна рампа, предаде БНТ.

"Първото нещо, което поискаха, е телефон. Просто искаха да се свържат с близките си. Нашите момчета, вече настанени тук, услужиха, почнаха първите емоционални разговори, имаше и сълзи. Бяха в шок. Това за мен си беше шок. Ту се смеят, ту почват да плачат", обясни Милена Методиева - началник на отдел в Център за настаняване "Военна рампа".

Всички десет непълнолетни са в добро здравословно състояние, но все още стресирани За тях се полагат постоянни грижи.

"Много се притесняваха за починалите момчета какво ще се случи с тях, дали телата ще бъдат върнати в Афганистан. Това бяха първите въпроси. Това е била една група, която се е запознала в Турция, по тяхна информация, но са се сприятелили по пътя", каза още Милена Методиева.