Очаквано: Барса уволни Роналд Куман

Спорт
11:11 - 28 Октомври 2021
1774
Очаквано: Барса уволни Роналд Куман

Роналд Куман вече не е треньор на Барселона, информираха официално от клуба. Поражението от Райо Валекано беше капката, която преля чашата на търпение на ръководството на клуба към нидерландския специалист. Като се има предвид трудната ситуация, през която клубът преминава след загубата в Ел Класико, с възможността тимът да не се класира за фазата на елиминациите в Шампионска лига, всичко това накара шефовете да вземат решение да уволнят Куман.

„ФК Барселона освободи Роналд Куман от задълженията му като треньор на първия отбор. Президентът на клуба Жоан Лапорта го информира за решението след поражението от Райо Валекано. Роналд Куман ще се сбогува с отбора в четвъртък. ФК Барселона му благодари за вярната служба към клуба и му желае всичко най-добро в професионалната му кариера“, се казва в официалната информация публикувана от „блаугранас“.

Куман напуска Барселона, след като води отбора в 67 мача. Той успя да спечели Купата на Краля.

Предстои да стане ясно кой ще бъде неговият заместник на треньорския пост в Барселона.

Шави Ернандес е един от фаворитите. Другите имена, които се свързват с треньорската позиция са Роберто Мартинес, Ерик тен Хаг, Андреа Пирло, Антонио Конте и Йоаким Льов.