Очаквано: Натопената от Илчовски "Градус" завежда дела срещу него

Новини
12:45 - 07 Май 2021
5839
Очаквано: Натопената от Илчовски "Градус" завежда дела срещу него

Очаквано, след скандалните разкрития на бизнесмена Светослав Илчовски пред Комисията за ревизия и медиите, срещу него тръгват дела. Първи се оказаха фирма "Градус", които обявиха, че ще заведат "всички възможни дела" срещу бизнесмена и ще сезират компетентните органи в защита на своите права и законни интереси за изнасянето и разпространяването на неверни твърдения.

"Те уронват престижа и накърняват доброто име на „Градус“ АД, причиняват на компанията и нейните инвеститори и акционери имуществени и неимуществени вреди, и дават неверни и подвеждащи сигнали към пазара, на който се търгуват акциите на „Градус“ АД, което може да се отрази негативно на тяхната цена", казват още от фирмата в позиция до медиите и допълват:

"Като компания с близо 30-годишна история, „Градус“ АД няма да допусне накърняване на доброто ѝ име, както и замесването ѝ в политически битки чрез разпространение на невярна информация, и ще търси правата си по съдебен ред".

Пред комисията по ревизия, земевладелецът твърди, че през 2019 г. е бил изнудван от собственика на фирма "Градус", който говорил от името на премиера Борисов. Бил е принуден да продава зърно на дружествата на "Градус" под пазарната цена. Освен това човекът бил лично поканен на срещи с министър-председателя в бившата резиденция на Тодор Живков в подножието на Витоша - Студена. По време на срещите им премиерът му показвал клип "какво се случва с бизнесмени, които не са им подчинени.

По-късно, Илчовски пусна и друга бомба - че собственикът на "Градус" платил на плеймейтката, която е Мата Хари от спалнята на премиера, 5000 лв., за да "го обслужи".  

Вчера шефът на "Градус" Иван Ангелов даде кратък коментар, като нарече Илчовски идиот и наркоман. 

"Нe cъм в Бългaрия. Тoзи чoвeк e идиoт и нaркoмaн. Нямa дa кoмeнтирaм. Луд чoвeк!", отсече той в тв ефира.