Очаквано: Оставиха Ветко в ареста

Олигархът иска забрана да го снимат с белезници в съда

Новини
20:45 - 05 Май 2019
2730
Очаквано: Оставиха Ветко в ареста

Ветко Арабаджиев остава в ареста, реши около 20,30 часа в неделя вечер Специализираният съд. След решението неговите близки, сред които синът му Вълчо и дъщеря му Александра, бяха като попарени и отказаха да говорят с репортери.

Според съда от събраните до момента доказателства може да се направи разумното предположение, че през 2013 г. Ветко Арабаджиев е участвал в престъпна група с цел данъчни престъпления и пране на пари. В този период участниците в групата са регистрирали дружества на социално слаби и наркозависими хора, с които се целяло укриване на данъци.  Ветко и Маринела Арабаджиеви контролирали целия процес и най-вече облагодетелствалите се захарен комбинат и „Виктория груп корпорейшън", стана ясно от решението на съда.

Работниците в захарния комбинат в Пловдив казали, че Арабаджиев е реалният собственик и подбуждал управителя на предприятието Петьо Стойков да върши престъпления. Освен това съществувала опасност Арабаджиев да извърши друго престъпление и да се укрие, още повече, че имал значителни финансови възможности.

Съдът допусна, че ако е на свобода, той би манипулирал доказателствата и би влиял на свидетели. Още повече, че в един от 26-те телефона, намерени у него и съпругата му при задържането му, е имало разпределение на свидетелите като разпитани и неразпитани. 

Най-вероятно Ветко Арабаджиев ще обжалва мярката си. Това означава, че делото ще се гледа пред Апелативния спецсъд на 14 май.

Милионерът настоя категорично да не бъде сниман в съдебната зала. Арабаджиев не желае негова снимка с белезници на ръце да се появява в медиите.