Очакват ни жестоки задръствания на границите по празниците

Новини
15:21 - 19 Септември 2019
1706
Очакват ни жестоки задръствания на границите по празниците

Оаква се интензивен трафик и струпване на автомобили на ГКПП-тата у нас по време на почивните и празничните дни около 22 септември, когато честваме Деня на независимостта на България. За това предупреди Аксиния Манчева от отдел „Гранични проверки“ в Главна дирекция „Гранична полиция“.

Ремонти по сградите на ГКПП-тата „Капитан Андреево“, „Златарево“, „Видин“ и „Лесово“ ще затруднят преминаването на автомобилите зад граница. Фериботната връзка Оряхово – Бекет, която по принцип функционира денонощно, от 11 септември работи само през деня поради нивото на река Дунав.

Симеон Русинов от Областна дирекция на МВР-София заяви, че в предпразничния ден целият трафик ще минава двупосочно през тунел „Витиня“ и допълни, че на 23 септември на входа за София ще има засилено полицейско присъствие.

Препоръките на полицаите към гражданите е да предвидят достатъчно време преди пътуване за подготовка, за да бъдат документите им изрядни.Най-натоварено по традиция ще бъде в отрязъка между 8 и 13 ч. и между 15 и 20 часа, когато пътуват повечето хора.