Очила: Всички най-горещите тенденции за 2022 г

Saint Laurent, Givenchy, Coach и Marques Almeida предлагат най-гъвкавите и елегантни модели

Стил
16:07 - 09 Март 2022
6953
Очила: Всички най-горещите тенденции за 2022 г

Пролетта постепенно настъпва и слънцето все повече се появява на небето. Колкото и емоция да предизвиква у вас, трябва да се подготвите за излизане на улицата в слънчево време. Първо, не забравяйте крема със SPF за предотвратяване на фотостареене на кожата, и второ, слънчевите очила. Това е не само моден аксесоар, който ще подобри всяка визия, но и основна UV защита за очите.

По модните подиуми имаше изобилие от тесни очила в стил Matrix, но основната тенденция, която се появи в колекцията на много дизайнери, са огромни очила, които покриват половината от лицето. Такива аксесоари носят Виктория Бекъм и Сара Джесика Паркър от много години, а този сезон ще бъдат за всички. 

Saint Laurent, Givenchy, Coach и Marques Almeida предлагат най-гъвкавите и елегантни модели: напълно класически модел само в увеличен размер. Тези очила са еднакво подходящи и за строг офис костюм, и за романтична рокля, и за ежедневна визия с дънки с ниска височина.

Rick Owens, Philosophy di Lorenzo Serafini и Tod's връщат модерните някога огледални очила. Ако все още имате няколко от тях някъде от средата на 2010-те, време е да ги вземете отново. Да, разбира се, такъв аксесоар е по-малко гъвкав от класиката на Saint Laurent, но ако го стилизирате правилно, ще получите най-модерната визия за сезона. 

Vivienne Westwood, Armani, Fendi и Sportmax тръгна по обратния път и направи огромни прозрачни очила - като лещи, отново с прозрачни рамки. Може би в ярък слънчев ден такива очила ще бъдат по-малко удобни и предпазващи, но за облачни дни определено си струва да си ги купите.

Dior, Coperni и Giambattista Valli се влюбиха в червени лещи. Има нещо в тези топли сезони, което ни кара да искаме да се забавляваме и да играем с цветовете. Ето защо сме заинтригувани от по-цветните тенденции в очилата.  Въпреки че шофирането с тези нюанси може да не се препоръчва, те със сигурност ще придадат допълнително вълнение на всяко облекло.