Официално: Интер и Ериксен се разделиха

Спорт
17:11 - 17 Декември 2021
1609
Официално: Интер и Ериксен се разделиха

Италианският шампион Интер официално обяви, че прекратява по взаимно съгласие договора на Кристиан Ериксен. Причината за това вече беше ясна – според законите в Италия футболисти, които носят пейсмейкър като Ериксен след спирането на сърцето му по време на европейското първенство, не могат да играят футбол на професионално ниво.

Както е известно, на 12 юни, в края на първото полувреме на мача от Европейското първенство по-рано тази година между Дания - Финландия (0:1), Ериксен падна на тревата и не успя да стане. В продължение на 15 минути халфът получава спешна помощ на терена, след което бе откаран в болница. По-късно се разбра, че той е претърпял сърдечен удар, заради което получи дефибрилатора.

Така, 29-годишният датски национал вече е свободен агент. Наскоро халфът започна индивидуални тренировки с бившия си клуб Одензе. Той не смята да прекрати кариерата си, като усилено се говори, че той може да се завърне в Аякс, тъй като правилата в Нидерландия му позволяват да играе в местното първенство.

От Интер пишат още, че клубът и цялото семейство „нерадзури“ прегръщат играча и му желаят най-доброто за бъдещето и, че ще остане в историята на отбора.