Официално: Киелини се завърна в Юве

Бевшият национален бранител ще е шеф при Старата госпожа

Спорт
15:25 - 15 Септември 2024
748
Официално: Киелини се завърна в Юве

Ювентус потвърди, че легендарният бивш защитник и капитан на тима Джорджо Киелини се е завърнал в клуба,но в нова роля след оттеглянето му от професионалния футбол малко преди година.

Ювентус потвърди, че Киелини вече ще служи като ръководител на клуба за връзки с футболните институции.

40-годишният играч ще отговаря за отношенията с други клубове в Серия А и в цяла Европа, както и с различни национални отбори. Клубът потвърди, че той ще докладва директно на главния изпълнителен директор Маурицио Сканавино.

„Киелини никога не е напускал. Той е истински „бианконер“ – неговото сърце, душа и ценности винаги са оставали свързани с клуба, както на терена, така и извън него. От 16 септември той ще служи на клуба на сърцето си като ръководител на футболните връзки с институциите“, пише клубът в изявление, публикувано в неделя.

Киелини изигра 561 състезателни мача за Ювентус през 17-годишната си кариера в Торино. През този период от време той спечели девет титли от Серия А, плюс една от Серия Б, спечели пет пъти Купата на Италия, така и в Суперкупата на Италия.

Той напусна Ювентус през 2022 г. и се присъедини към Лос Анджелис ФК, където също спечели титлата в Мейджър Лийг Сокър през първия си сезон, преди да завърши като вицешампион през 2023 г.

Легендарният бивш италиански национал обяви пенсионирането си през декември 2023 година.