Официално! "Ливърпул" представи новия си треньор

Мърсисайдци изчакаха края на сезона, за да обявят кой застава н чело

По света
21:38 - 20 Май 2024
4926
Официално! "Ливърпул" представи новия си треньор

Ден след емоционалното изпращане на Юрген Клоп на "Анфийлд", от Ливърпул официално обявиха дългоочакваното име на неговия заместник.

В името няма нищо изненадващо, защото от няколко седмици нямаше никакво съмнение кой ще наследи германеца, като това очаквано е Арне Слот.

Нидерландецът идва от гранда Фейенорд в родината си с тригодишен договор, като Ливърпул ще плати компенсация в размер на 11 милиона евро на клуба от Ротердам.

Официално първият работен ден на Арне Слот ще бъде 1 юни, заради процедури около работната му виза.

45-годишният Слот бе трети вариант за наследник на Клоп, поне според информациите, които се появяваха в медиите след новината за оттеглянето на немския специалист, който застана начело на мърсисайдци през 2015-а и върна клуба към най-славните му и успешни времена.

Първо бе спрягано името на Чаби Алонсо, след това на португалеца Рубен Аморим, преди да се заговори за Слот, който се оказа и окончателен вариант.

Самият нидерландец преди дни сам разкри, че със сигурност ще е новият треньор на Ливърпул, а мърсисайдци съвсем логично изчакаха сбогуването с Клоп, преди да обявят новия си треньор.

А култов момент от изпращане на Клоп, който цял ден обикаля социалните мрежи бе тонът за песен с името на Слот, който немецът сам запя, показвайки страхотна приемственост и уважение към своя наследник.

Иначе Слот пристига на "Анфийл" след три успешни години във Фейенорд, в които вдигна една титлиа, спечели и Купа, а също така игра финал за Лигата на коференциите.