ОФИЦИАЛНО: Стефан Янев поведе „Български възход” (СНИМКИ + ВИДЕО)

Чалга певицата Луна и бизнесменът Валентин Михов са сред учредителите

Политика
16:00 - 19 Юни 2022 (обновена)
10392
ОФИЦИАЛНО: Стефан Янев поведе „Български възход” (СНИМКИ + ВИДЕО)

Бившият служебен премиер и министър на отбраната Стефан Янев учредява „Български възход“ днес. Събитието започва с два часа закъснение в зала 3 на НДК с избиране на генерала за лидер, определянето на Изпълнителен съвет и устав на партията.

Вместо в 14 ч., спявката тръгва в 16, научи Lupa.bg, заради подлия удар на Ралица Симеонова, която изненадващо по-рано днес обяви, че напуска Стефан Янев и новата партия.

Пламен Моллов и Ралица Симеонова отпаднаха от „Български възход“

Сред по-известите лица в Инициативния комитет са бившият служебен регионален министър Виолета Комитова и ексспортният министър Даниела Дашева.

„Току-що завършихме учредяването на "Български възход". Днес направихме втората важна стъпка, имаме почти 800 делегати от цялата страна. Целта беше да се приеме устава, каза бившият премиер Стефан Янев минути, след като учреди партията си. Благодаря на всички учредители и гости, които присъстваха днес. Не спираме да работим, целта на днешния ден е изпълнена. Може да се поздравим с поредната стъпка и вървим към регистрация“, заяви новият партиен лидер пред множеството в НДК. 

Както първо Lupa.bg съобщи, политологът Ралица Симеонова не участва в учредяването, тъй като точно днес напусна „Български възход”.

Вероятно решението на брюнетката, спрягана като опасно близка до генерала, е взето по искане на новия партиен лидер, който иска да изчисти имиджа си, като се отърве от лица, с които го свързват неща извън политиката.

Събитието мина и без шефката на Борда по туризъм Поли Карастоянова, която бе обявена като съучредител.

Няколко дни по-рано стана ясно, че нейният любовник - ректорът на Университета по хранителни технологии проф. Пламен Моллов, който бе в инициативния комитет на партията на Стефан Янев, също няма да влезе във формацията, нито ще бъде сред учредителите ѝ днес.

Сред учредителите, обаче, бе заснета чалга певачката Луна, както и спортният деятел и бизнесмен Валентин Михов.