Оформя се задръстване към "Дунав мост" при Русе

От граничния пункт призовават шофьорите да спазват забраната за изпреварване по мостовото съоръжение и да изпълняват разпорежданията на служителите, които регулират движението

Новини
12:13 - 27 Юли 2024
1163
Оформя се задръстване към "Дунав мост" при Русе

Много интензивен е трафикът на леки автомобили в района на гранично контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Дунав мост" при Русе. Няма образували се опашки извън зоната на граничния пункт днес по обед, предава БТА. 

Превозните средства изчакват десетина минути, за да преминат моста, а в пикови часове - около 30-40 минути. От граничния пункт обясниха, че вчера в късния следобед са се образували колони от автомобили с румънски туристи по международния булевард "България", които се връщат от почивка. Очаква се днес и утре в този времеви период движението също да бъде натоварено. 

На 10-и юли т. г. бе поставено началото на основния ремонт на българския участък на 70-годишното съоръжение. По тази причина в естакадната част на моста движението в продължение на 200 метра се извършва само в едната лента. Служители на "Гранична полиция" регулират движението на превозните средства в района на строително-монтажните дейности.

От граничния пункт информираха, че за последното денонощие през съоръжението са преминали в двете посоки общо 2328 товарни автомобила. От тях 1023 са влезли в България, а от страната са излезли 1305. 

От граничния пункт призовават шофьорите да спазват забраната за изпреварване по мостовото съоръжение и да изпълняват разпорежданията на служителите, които регулират движението.