Огледалната дата на нашето (само)доволство

Ексклузивно
11:30 - 22 Февруари 2022
7593
Огледалната дата на нашето (само)доволство

Днешният ден се счита за един от най-важните в годината. Огледалната дата 22.02.2022 е и втори ден от седмицата на втория месец от календара. Едни казват, че привлича парите, други вярват, че любовта ще ги застигне още на следващия ъгъл.

Време за желания, които съдбата очакваме да сбъдне.

Съдбата е пълна с изненади, а ние често оставаме подвластни на суеверия, неделима част от нашата народопсихология. Склонни сме да възприемаме кармата като обяснение за успех или като оправдание за конкретен провал. Големите промени обикновено са неочаквани, непредвидими, а ние рядко сме подготвени за тях. Желанието за по-добър живот днес отправя посланията ни към вселената. Записваме исканията си на хартия, за да придадем форма на онова, което душата ни копнеят. Написаните думи носят собствена енергия, макар онези, които занимават ума ни, да остават също толкова силни и предопределящи бъдещето ни.

Собствената психотерапия има нужда от конкретни поводи, за да обърнем внимание на вътрешното си състояние. Сърцето инстинктивно знае какво иска, но мнозина нямат усърдието да реализират мечтите си. Ден като днешния носи обещанията, които чакаме дълго – като дете, копнеещо да получи любимата си играчка, независимо колко я е заслужило.

Стара приказка казва, че за да получиш, трябва да дадеш. Пожеланията няма да ни донесат удовлетворение, ако не са следствие на честността, с която се отнасяме към самите себе си. Духовно или материално, всяко желание може да бъде оставено в ръцете на съдбата, но не бива да забравяме, че животът изисква действие. Да изречем на глас написаното върху хартията е проява на смелост. Страхът е чужд на промяната, към която се стремим – всеки според собствените си въжделения.

Днес искайте, мечтайте, но и дайте на света частица от добротата си, за да покажете на тази странна съдба, че самите вие сте неизменна част от красотата на живота. Самодоволните никога не са щастливи. Щастливците винаги са доволни от избора, който са направили.

Поетът Добромир Банев специално за Lupa.bg