Октомври 2012 г.: Младежите на Станишев показват тиква с лика на Бойко на Вежди

Корнелия Нинова по онова време е само депутат от БСП, големите оратори още владеят партията

Политика
15:40 - 21 Октомври 2022
6055
Октомври 2012 г.: Младежите на Станишев показват тиква с лика на Бойко на Вежди

Изборът на Вежди Рашидов от ГЕРБ за шеф на Народното събрание с гласовете на БСП, ДПС и Български възход на Стефан Янев предизвика рой ретроспекции за времето, когато социалистите бяха най-върлите опозиционери на Бойко Борисов. 

Така редакцията на Lupa.bg извади от архива култова снимка, запечатала момента, в който комсомолците на тогавашния лидер на БСП Сергей Станишев показват издълбана с лика на Борисов тиква именно на Рашидов. Той пък през октомври 2012 г. - точно 10 години по-рано, е министър на културата в първия кабинет на Бойко. 

Всъщност единствен той от всички министри се спира пред членовете на Младежкото обединение, за да види хелоуинския дар, когото те искат да дадат на тогавашния премиер. И дава висока оценка за издялканата тиква. 

"Произведението символизира политиката на ГЕРБ - една куха тиква с лика на Бойко Борисов", заяви тогава лидерът на комсомолците Явор Гечев - днес министър на земеделието в служебния кабинет на Гълъб Донев. 

По това време настоящата председателка на БСП Корнелия Нинова е редови депутат, а в парламентарната група на левицата все още се намират големите оратори като проф. Андрей Пантев, покойните Стефан Данаилов и Димчо Михалевски, Михаил Миков, Георги Пирински, Ангел Найденов, Румен Петков и прочее символи на Столетницата.

А шеф на Народното събрание е Цецка Цачева, чийто избор няма да бъде запомнен с 3-дневно първо заседание, както този на Рашидов...

На основната снимка: Отляво на Рашидов - Явор Гечев, Андрей Вълчев, отдясно - Георги Ванев