Олимпиакос увеличава бюджета заради Везенков

Все още не са стартирали преговорите с Торонто

Спорт
14:26 - 05 Юли 2024
1505
Олимпиакос увеличава бюджета заради Везенков

Гръцкият баскетболен гранд Олимпиакос ще увеличи бюджета си на 18,5 милиона евро на сезон, за да може да си позволи заплатата на българския ас Александър Везенков, съобщава местното издание MSN.

Според информации от последните дни ръководството на отбора от Пирея е постигнало принципна договореност с Везенков за дългосрочен контракт с годишна заплата между 3,3 и 3,5 милиона евро, като възнаграждението на нападателя в Олимпиакос ще бъде около два пъти по-голямо от това на втория най-добре платен в състава Мустафа Фал и едно от най-високите в Евролигата.

Българският нападател в момента е собственост на Торонто, след като по-рано през месеца канадският клуб от Националната баскетболна асоциация по привлече в състава си след сделка със Сакраменто. Олимиакос е готов да направи Везенков най-скъпоплатения баскетболист в клуба, за да го изкуши да се върне при "червено-белите", откъдето той премина в Сакраменто през миналото лято, след като беше избран за Най-стойностен играч (МVP) на Евролигата.

Българинът не получи много шансове в дебютния си сезон в НБА и е склонен отново да заиграе в Европа, ако от Торонто не му гарантират повече време на полето.

За да стане трансферът факт, обаче, канадците трябва да се съгласят да се разделят с българина. По този повод "Торонто Стар" пише, че на този етап разговори за освобождаването или откупуването на правата на Везенков не са водени, а ако това не стане, той не може да подпише втори професионален договор.