Олимпик Марсилия с издънка във Франция

Южняците загубиха у дома от Ланс с 0:1

Спорт
11:47 - 21 Януари 2021
1016
Олимпик Марсилия с издънка във Франция

Олимпик Марсилия отстъпи с 0:1 на Ланс в отложена среща от 9-ия кръг на Лига 1. Победният гол за гостите бе дело на Симон Банза през втората част.

След поражението „фокейците“ заемат шестата позиция в класирането и изостават на 10 точки от лидера ПСЖ.

През първата част футболистите, водени от Андре Вилаш-Боаш владееха повече топката, но не съумяха да застрашат сериозно противниковата врата. Те разчитаха главно на центрирания в наказателното поле, които бяха лесна плячка за отбраната на гостите.

След почивката креативността в играта на Марсилия тотално изчезна, а Ланс вдигна оборотите. В 57-ата минута Стив Манданда трябваше да се намесва след опасен удар на Симон Банза. Две минути по-късно именно Банза даде аванс на Ланс. Той засече центриране на Секо Фофана, който реализира за 1:0.

Влезлият от резервната скамейка Димитри Пайе пропусна най-добрата възможност да възстанови равенството. В заключителната минута от редовното време той стреля директно от пряк свободен удар, но прати топката извън очертанията на вратата. Позицията бе доста удобна за директен обстрел, но Марсилия не успя да се възползва и трябваше да приеме загубата.

Само след три дни марсилци се изправят в дербито срещу Монако.