Олимпик Марсилия сложи край на негативната серия

Спорт
09:47 - 18 Октомври 2020
1405
Олимпик Марсилия сложи край на негативната серия

Олимпик Марсилия спечели домакинството си от 7-ия кръг на Лига 1 срещу Бордо с 3:1. Така „фокейците“ сложиха край на негативната серия от четири поредни мача без победа в първенството.

Домакините поведоха още в 5-ата минута след изключителното попадение на Флориан Товен. Нападателят получи топката и със страхотен удар от сериозна дистанция прати топката неспасяемо в горния ляв ъгъл на вратата за 1:0.

В 14-ата минута Марсилия получи дузпа, но Товен не успя да я реализира и пропусна чудесна възможност да удвои преднината на Марсилия.

Три минути по-късно топката се озова във вратата на домакините. Точен бе Хатем Бен Арфа, но попадението не бе зачетено заради засада.

Събитията на терена позатихнаха и сериозни положения липсваха до почивката. Четвърт час след началото на втората част Марсилия нанесе решителния удар в двубоя, повеждайки с 2:0. Топката бе центрирана от пряк свободен удар, а Джордан Амави успя с глава да я прати в мрежата.

Изглежда Бордо рухна психически и в 64-тата минута допусна трети гол във вратата си. Джордан Амави получи в наказателното поле и опита да завърши с диагонален шут по земя. В опита си да отклони топката, Пабло я прати в собствената си мрежа за 3:0.

До края на срещата гостите все пак успяха да се съберат и стигнаха до почетно попадение дело на Джош Маджа в 83-тата минута. Силите на Бордо обаче не стигнаха за нищо повече в мача.

В по-ранния съботен мач от 7-ия кръг на Лига 1 новакът в елита Лориан постигна пълен обрат срещу Реймс за победа с 3:1 като гост. Реймс отбеляза ранен гол, но през втората част гостите отвърнаха с три безответни попадения. Домакините дори завършиха мача с 9 души на терена, след като двама техни футболисти бяха изгонени с червен картон.