Олимпийски терзания: Китай въвежда по-строги мерки от Япония

Игрите в Пекин ще се проведат от 4 до 20 февруари следващата година

Спорт
15:55 - 15 Ноември 2021
2098
Олимпийски терзания: Китай въвежда по-строги мерки от Япония

Мерките срещу разпространението на коронавируса на зимните олимпийски игри в Пекин ще бъдат много по-сериозни, отколкото в Токио 2020. Това заяви президентът на руския олимпийски комитет Станислав Поздняков.

Игрите в Пекин ще се проведат от 4 до 20 февруари следващата година.

"Първо, ограниченията ще бъдат по-строги, отколкото в Токио. Това се дължи на факта, че ще бъде създадена периметърна система, отвъд която няма да могат да излизат нито спортисти, нито други участници в олимпийските игри. Това го нямаше в Токио, там беше по-лесно. Мисля, че организаторите на Игрите в Пекин решиха да не изкушават съдбата и да налагат ограничения, а не да разчитат на личната съвест", коментира Поздняков.

Като положителна промяна той посочи решението на организаторите за по-гъвкав подход при пристигането и напускането на членовете на отбора от олимпийското селище.

"Ако беше необходимо да влезете в Токио не по-рано от пет дни и да напуснете след два, то в Пекин спортистите ще имат възможност да останат до закриването на Игрите", каза той.

Шефът на руския олимпийски комитет подчерта, че въпросът за ежедневното PCR тестване все още не е напълно разработен.

"През декември организационният комитет обеща да го обясни по-подробно. Но въпреки това ежедневните тестове ще се извършват. Мерките на Игрите в Токио показаха своята ефективност", добави Поздняков.