Олимпийските шампионки от ансамбъла и Стойка Кръстева вече са Почетни граждани на София

Номинаците бяха гласувани по време на днешното заседание на Столичният общински съвет

Новини
18:48 - 17 Септември 2021
760
Олимпийските шампионки от ансамбъла и Стойка Кръстева вече са Почетни граждани на София

Олимпийските шампионки по художествена гимнастика Симона Денкова, Стефани Кирякова, Лаура Траатс, Ерика Зафирова и Мадлен Радуканова и по бокс Стойка Кръстева бяха обявени за "Почетен гражданин" на София.

Номинаците, направени от кметът Йорданка Фандъкова бяха гласувани по време на днешното заседание на Столичният общински съвет. С приза бяха удостоени и треньорите Весела Димитрова, Михаела Маевска и Борислав Георгиев, както и президентът на БФ по художествена гимнастика Илиана Раева.

"Симона Дянкова, Стефани Кирякова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Ерика Зафирова доказаха безапелационни, че България има място на олимпийската карта. Отличието, което ансамбълът на България спечели в Токио написа нова история в художествената гимнастика. С професионален принос, неуморна работа и загриженост, треньорите в лицата на Весела Димитрова и Михаела Маевска, създадоха отбор, изградиха личности. Основен принос в развитието на художествената гимнастика вБългария и света има Илиана Сиракова - председател на Българската гфедерация по художествена гимнастика.Дългогодишен състезател и носител на редица медали и отличия, Илиана Сиракова, в качеството на ръководител и стратег, създаде условия, които донесоха първия олимпийски златен медал в българската художествена гимнастика", се казва в мотивите на Йорданка Фандъкова до столичните съветници.