Олимпийският шампион срази България

Франция спечели лесно в официалния дебют на новия треньор Джанлоренцо Бленджини

19:33 - 21 Май 2024
4706
Олимпийският шампион срази България

Олимпийският шампион Франция победи България с 3:0 (25:21, 26:24, 25:14) в официалния дебют на новия треньор Джанлоренцо Бленджини начело на волейболните ни национали.

Двубоят от Лигата на нациите се игра в Анталия, където миналата седмица игра и женският национален отбор на страната ни.

В първия сет нашите бяха напълно равностойни на „петлите". Резултатът вървеше точка за точка до 17:17. Тогава Франция успя да вземе дръпне с две, а така предреши частта, която завърши 25:21.

Вторият гейм беше най-драматичен и на приливи и отливи. След 2:1 за нас Франция направи три поредни точки. Съперникът увеличи аванса си до 9:4. Тогава воденият от Бленджини тим завърза интригата и резултатът стана 9:8 за французите. Още веднъж съперникът натрупа преднина, която ние отново стопихме. При 23:20 за Франция българите направиха три поредни точки и интригата стана за учебник. Спасихме първия геймбол, но при втория Денис Карягин не успя да отрази началния удар на Франция.

В третата част нашите се представиха най-слабо. В началото Франция натрупа аванс – 5:1, а после 9:3. За разлика от втората част нашите нямаха възможност да се върнат и да предотвратят загубата в първия си мач от тазгодишното издание на Лигата на нациите.