Оливие Жиру попиля Севиля, вкара четири

Спорт
08:20 - 03 Декември 2020
1988
Оливие Жиру попиля Севиля, вкара четири

Челси победи Севиля с 4:0 като гост и си осигури първото място в група Е на Шампионската лига. Оливие Жиру донесе трите точки на лондончани, вкарвайки всички четири гола във вратата на андалусийци.

Тимът на Франк Лампард си осигури първото място като събра 13 точки, докато испанците остават втори с 10. Краснодар пък ще играе в Лига Европа, след като днес победи Рен с 1:0 и събра актив от 4.

В последните двубои от груповата фаза Челси ще посрещне Краснодар, а Севиля ще гостува на Рен.

„Сините“ от Лондон поведоха още в 8-ата минута. Кай Хаверц пусна към Жиру, който не остави никакви шансове на вратаря за 1:0.

В 20-ата минута ВАР трябваше да се намесва, за да се реши дали има дузпа за Челси, но решението беше, че такава няма.

Седем минути по-късно Вакас спаси удар от близка дистанция на Кристиан Пулишич.

В 38-ата минута отново ВАР влезе в действие, като този път претенции за дузпа имаха от лагера на Севиля, но отново не бе отсъден 11-метров наказателен удар.

Малко след началото на втората част изстрел на Неманя Гудел премина малко над вратата на Менди.

В 54-ата минута Жиру получи от Ковачич и копна топката, вкарвайки за 2:0. В 69-ата минута Вакас отрази удар на Мейсън Маунт. В 74-ата минута Жиру вкара с глава, за да оформи хеттрика си.

В 82-ата минута Серхи Гомес извърши нарушение, което доведе до дузпа за Челси. Зад топката застана голмайсторът Жиру, койте не сгреши от бялата точка за 4:0.