Оливие Жиру: Ще сме готови

Наричат ме бащата на френския национален отбор? Добре, че не съм дядото, каза нападателят

Актуални новини
17:06 - 14 Юни 2024
1418
Оливие Жиру: Ще сме готови

"Ще сме готови за началото на европейското и дебютния ни двубой срещу Австрия на 17 юни, въпреки информациите за множество вирусни заболявания в отбора", увери нападателят на Франция Оливие Жиру.

"Няма място за тревога. Освен Кингсли Коман, всички са свежи и готови", заяви Жиру.

Той добави, че положението "не е е толкова лошо" и че той лично се чувства далеч по-добре.

Според различни информации от четвъртък, селекционерът Дидие Дешан, офанзивният играч Коман и още няколко човека от делегацията страдат от възпалено гърло. Голямата звезда на отбора Килиан Мбапе пък пропусна тренировката в четвъртък, но според Жиру той просто е получил почивка.

"Той няма да излезе от кондиция, ако пропусне една или две тренировки. Ще бъде готов за първия мач", добави нападателят на "петлите".

37-годишният френски нападател реагира с чувство за хумор на факта, че съотборниците му го наричат ​​баща в настоящия състав на националния отбор заради възрастта му.

"Аз ли съм бащата на френския национален отбор? Татко е страхотно. Добре, че не съм дядо“, каза Жиру.

Той дебютира за френския национален отбор през ноември 2011 г. Общо нападателят е играл за френския национален отбор в 131 мача. В тези срещи нападателят вкара 57 гола и направи 16 асистенции.

С националния отбор на Франция Жиру спечели Световното първенство през 2018 г. и Лигата на нациите през 2021 г.

Националният отбор на Франция ще играе в една група с Полша, Нидерландия и Австрия. Първият мач е на 17 юни, когато отборът на Франция ще срещне Австрия.

На 21 юни националният отбор на Франция ще играе срещу Нидербландия, а на 25 юни - срещу Полша.