Онана отново закопа Ман Юнайтед

Байерн се спаси от резил в Дания

Спорт
09:52 - 04 Октомври 2023
1878
Онана отново закопа Ман Юнайтед

Галатасарай обърна и победи Манчестър Юнайтед с 3:2 на „Олд Трафорд“ в мач от втория кръг в група „А“ в Шампионска лига. Расмус Хьойлунд изведе „червените дяволи“ напред в резултата в 17-ата минута, но Уилфред Заха възстанови паритета шест минути по-късно. Хьойлунд възстанови аванса на Манчестър Юнайтед, но турският гранд обърна събитията с голове на Керем Артюркоглу и Мауро Икарди, за да се поздрави и с крайния успех.

След тази победа Галатасарай заема 2-о място в групата с актив от 4 точки, докато Манчестър Юнайтед е с празни ръце след второто си поражение и е на последното място в група „А“.

Двубоят започна с мигновен натиск от страна на Манчестър Юнайтед. В 17-ата минута Маркъс Рашфорд бе изведен по дясното крило. Звездата на „червените дяволи“ центрира остро в наказателното поле на Галатасарай, където Расмус Хьойлунд прати топката с глава във вратата.

Турският гранд успя да отговори само шест минути по-късно, когато Давинсон Санчес изведе Уилфред Заха, който надигра във въздуха Диого Далот, след което преодоля и Андре Онана, за да възстанови паритета.

След разбъркване в наказателното поле на Галатасарай в 45-ата минута, Мейсън Маунт шутира на втора греда, но не намери очертанията на вратата, пазена от Фернандо Муслера.

В началото на второто полувреме Манчестър Юнайтед отново тръгна офанзивно. В 59-ата минута Расмус Хьойлунд получи топката в наказателното поле, обърна се и реализира. Голът на датчанина обаче не бе зачетен заради засада.

В 67-ата минута при разиграване на Галатасарай, топката бе върната за Давинсон Санчес, който се подхлъзна. Расмус Хьойлунд отне около централната линия, пробяга разстоянието до вратата на гостите и преодоля Фернандо Муслера с прецизен удар, за да изведе своя тим отново напред в резултата.

Барис Йълмаз изведе Керем Артюркоглу зад гърба на отбраната на Манчестър Юнайтед в 71-ата минута. Крилото на Галатасарай пусна топката покрай Андре Онана в долния му десен ъгъл и възстанови паритета.

Андре Онана направи безобразна грешка, подавайки топката на Дрис Мертенс, който навлезе в наказателното поле и точно преди да стреля, Каземиро му влезе в краката на шпагат. Реферът посочи бялата точка и вдигна втори жълт и респективно червен картон на футболиста на Манчестър Юнайтед. Мауро Икарди се нае с изпълнението на дузпата, но не успя да уцели вратата в 78-ата минута.

Въпреки пропусната дузпа, Галатасарай осъществи обрата в 81-ата минута, а Мауро Икарди откупи вината си. Софян Амрабат подаде неразчетено към Давинсон Санчес, който веднага изведе аржентинското острие на турския гранд, който технично копка Андре Онана, който не успя да отрази.

Байерн Мюнхен обърна и победи Копенхаген с 2:1 на стадион „Паркен“ в мач от втория кръг в група „А“ в Шампионска лига. Лукас Лерагер изведе датския тим напред в 56-ата минута, но 11 минути по-късно Джамал Мусиала възстанови равенството. Матис Тел вкара в 83-ата минута, за да донесе втория успех на баварците в Шампионска лига.

След този успех Байерн Мюнхен оглавява група „A“ с актив от 6 точки, докато Копенхаген остава 3-и с точка в актива си.