Онана пое вината

Вратарят провали Ман Юнайтед в Мюнхен

Спорт
11:02 - 21 Септември 2023
1736
Онана пое вината

Вратарят на Манчестър Юнайтед Андре Онана призна, че е основен виновник за поражението на неговия отбор от Байерн в Мюнхен в Шампионската лига.

Германският тим вкара два гола за четири минути през първото полувреме на "Алианц Арена", за да стигне до победа с 4:3 в първия мач от група А.

Грешка на камерунския национал позволи да домакините да открият резултата, когато той не успя да улови топлата след удар на крилото Лерой Сане, тя се изплъзна от ръцете му и влезе в мрежата.

"Трудно е да загубиш по този начин, защото в началото започнахме много добре. След моята грешка загубихме контрол над играта", каза Онана пред TNT Sports.

"Ситуацията е трудна и особено за мен, защото аз съм този, който разочарова всички в отбора. Но тимът беше много добър, просто заради мен не спечелиха този мач. Сега трябва да продължим напред. Това е животът на вратаря и ако не спечелихме днес, това е заради мен", добави той.

"Трябва да си взема поука от това и да бъда силен. Не е лесно, но съм много щастлив за завръщането на отбора в турнира. Борихме се до края, но трябва да призная, че заради мен не успяхме да спечелим. Имам много да доказвам, защото, честно казано, началото в Манчестър не е толкова добро, колкото искам. Днес беше един от най-лошите ми мачове и е трудно, защото имаме големи амбиции, много голям клуб сме и искаме да спечелим всичко", заяви Онана.

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг каза, че Онана, който премина на "Олд Трафорд" от Интер през юли, е имал психиката да се възстанови.

"Във футбола като цяло винаги ще има грешки и това е една от тях. Няма смисъл да е правим по-голяма, отколкото е. Той ще се възстанови, защото е много важен играч за нас", заяви наставникът.

"Байерн заслужено спечели. Всяка победа в Шампионската лига е важна. Нямахме ритъма, който искахме", добави нидерландецът.