Онана се вживя на тартор, нахока Магуайър

Манчестър Юнайтед загуби с 2:3 контролата си срещу Борусия Дортмунд, играна във Вегас

Спорт
15:12 - 31 Юли 2023
2556
Онана се вживя на тартор, нахока Магуайър

Новият страж на Манчестър Юнайтед Андре Онана вече показва не само вратарските качества, заради които Ерик тен Хаг толкова много държеше да го привлече в отбора, но и твърдия си характер. Камерунецът замени на почивката на контролата с Борусия (Дортмунд) Том Хийтън и само три минути след началото на второто полувреме трябваше да се намесва.

Направи го по най-качествения начин, след като предотврати гол, останал очи със Себастиен Алер. Веднага след като опасността премина, Онана обаче спринтира към Хари Магуайър и яростно му се развика заради това, че грешка на бившия капитан доведе до тази опасност.

Самият англичанин не отговори почти нищо, а Онана показа, че изобщо няма да се колебае да ръководи защитата на Манчестър Юнайтед, която допуска страшно много индивидуални грешки в контролите и показва, че изпитва трудности да се адаптира към новите изисквания на Тен Хаг.

Магуайър започна като титуляр в тандем с Виктор Линдельоф и остана на терена до 61-вата минута, когато бе заменен от ветерана Джони Еванс. Все още не е ясно дали той ще остане в състава и през следващия сезон, тъй като Юнайтед иска за него минимум 35 милиона оферта, но до момента нито един клуб не е склонен да плати толкова за английския национал.