Опашкар попиля Челси в Англия

Уест Бромич Албиън вкара пет насред Лондон

Спорт
17:08 - 03 Април 2021
2971
Опашкар попиля Челси в Англия

Уест Бромич Албиън попиля буквално Челси с 5:2 като гост в мач от 30-ия кръг на английската Висша лига.

"Дроздовете" се представиха невероятно и надделяха категорично над своя противник с пет прекрасни попадения.

Защитата на домакините бе далеч от най-добрата си форма и извърши впечатляващи грешки, които не останаха безнаказани и донесоха първата загуба на Томас Тухел, начело на тима.

До момента отборът бе допускал едва две попадения под ръководството на германския специалист, а само в днешния мач инкасира цели пет.

Кристиан Пулишич откри резултата в 27-ата минута и нищо не предвещаваше какво ще последва. Секунди по-късно завърналият се след дълго отсъствие Тиаго Силва получи втори жълт картон и остави домакините с човек по-малко. Матеус Перейра отбеляза два гола в добавеното време на първата част и УБА осъществи пълен обрат. 

След почивката Калъм Рибинсън и Мбайе Диан се разписаха в рамките на пет минути, за да направят резултата 1:4. Мейсън Маунт върна едно попадение, но Робинсън вкара още един гол в края за крайното 2:5.

Загубата на Челси отвори вратата пред преследвачите в битката за четвъртото място. Уест Хам и Тотнъм имат шанс да изпреварят лондонския си съперник, а Ливърпул и Евертън да се доближат до него. УБА си остана на 19-о място, но намали разликата от 17-ия Нюкасъл на седем точки.