Опашки се извиха на "Дунав мост" при Русе

През последното денонощие през моста в двете посоки са преминали общо 1732 товарни автомобила, съобщиха от граничния пункт

Новини
17:34 - 11 Август 2024
818
Опашки се извиха на "Дунав мост" при Русе

Интензивен е трафикът на леки и товарни автомобили в района на граничния контролно-пропускателен пункт "Дунав мост" при Русе. В следобедните часове има опашки от превозни средства, чакащи да преминат съоръжението в посока към Румъния, предава БТА. 

Колите, предимно с румънска регистрация, изчакват до кръговото кръстовище и булевард "България". Движението в района се регулира от служители на "Пътна полиция". 

На 10 юли започна основен ремонт на българския участък на 70-годишното съоръжение. Строително-монтажните дейности в момента се извършват по естакадната част с дължина от около 200 метра в лентата за вход в България. Трафикът в нея е ограничен и преминава в лентата за изход в посока Румъния, в която не се работи и се регулира от сигналисти. За организацията на движението помагат и служители на „Гранична полиция“.

Режимът на изчакване на камионите е организиран основно в рамките на буферния тир паркинг. Въпреки това се е образувала опашка от товарни автомобили от кръговото кръстовище при Дунав мост до това в района на Свободна зона Русе.

През последното денонощие през моста в двете посоки са преминали общо 1732 товарни автомобила, съобщиха от граничния пункт. Излезлите от България камиони са 911, а 821 са влезлите. Граничните власти призовават шофьорите да спазват забраната за изпреварване по мостовото съоръжение и да изпълняват разпорежданията на служителите, които регулират движението.