Опера Пловдив за първи път на софийска сцена с „Исус Христос суперзвезда”

Спектакълът ще се играе в Зала 1 на НДК

Новини
22:07 - 16 Януари 2023
2797
Опера Пловдив за първи път на софийска сцена с „Исус Христос суперзвезда”

Опера Пловдив представя за първи път на софийска сцена хитовия си спектакъл „Исус Христос суперзвезда”. Постановката е по музика на Андрю Лойд Уебър и текст на Тим Райс. Режисьор е Веселка Кунчева.

Ролята на Исус играе рокпевецът Николай Воденичаров-Никеца.

„Ако трябва да се изразя с няколко думи, това е спектакъл за смирението, спектакъл за нашето бъдеще, спектакъл за нашето настояще. Едно от най-тежките неща, които преживяхме, е COVID ситуацията, която буквално стартира, когато ние трябваше да извадим премиерата. Излезе година и половина по-късно, след като трябваше да има премиера”, разказа режисьорката Веселка Кунчева.

В ролята на Юда е актьорът Владимир Михайлов. Мария Магдалена се изпълнява от Юлия Йорданова-Керана. Спектакълът се играе на 28 януари на сцената на Зала 1 на НДК.

„Хората да дойдат да видят това, което ни се случва в момента, да се замислят над това, как в момента съществуваме и дали можем да променим нещо, за да може нашето бъдеше да е по-красиво”, призова още Веселка Кунчева.

„За щастие екипът сме работили още преди да има премиера. И с всеки един път, както всяко едно представление, става все по-добро и по-различно. Усъвършенстваме се”, разказа певецът Николай Воденичаров-Никеца.