Операта "Риголето" отново гостува в Пловдив

Постановката ще бъде представена в Античния театър на европейската столица на културата

Новини
13:41 - 08 Юли 2019
4511
Операта "Риголето" отново гостува в Пловдив

Една от най-обичаните опери на Джузепе Верди - "Риголето", се завръща на Античния театър в Пловдив след дълго отсъствие с премиерата на постановката на Софийската опера и балет на 13 юли в проекта "OPERA OPEN", пише БТА.

Режисьорът Пламен Карталов специално адаптира един от най-успешните си спектакли за откритата римска сцена в Пловдив. Диригент на "Риголето" е маестро Лучано Ди Мартино, а в премиерата на "OPERA OPEN" участват звездни гост-изпълнители заедно със солисти, хор и оркестър на Опера Пловдив.

В своя режисьорски прочит Пламен Карталов остава верен на Верди, но търси своята реплика към нашето време. Той залага на "разголването" на характерите, въвлича ги в океан от страсти, събира експресивно човешки драми, за да ги отчужди на финала. Постановката потапя зрителя в епохата на Ренесанса, но с ярки препратки на съвременността. Освободеният от средновековните догми човек е обладан от страстта да живее, да се люби и забавлява без задръжки. Човешките емоции и чувства са на показ, посочват от Опера Пловдив.
"OPERA OPEN" e част от програмата на Пловдив - Европейска столица на културата 2019.