Операта в Пловдив започва летния сезон с поредица от безплатни събития

Култура
17:27 - 04 Юли 2020
659
Операта в Пловдив започва летния сезон с поредица от безплатни събития

Операта в Пловдив започва летния сезон с поредица от безплатни събития на Римския стадион, съобщиха от Община Пловдив.

От 21.00 часа ще започнат прожекции на филмите, посветени на знаковите за 2019 г. заглавия - "Орфей и Евридика" и "Мария от Буенос Айрес".

От 19.00 часа Опера Пловдив ще е домакин на официалната церемония по връчване на годишните награди на Фондация "Енчо Керязов", която също ще се проведе в уникалната атмосфера на Римски стадион. Музикантите и артистите на Операта са подготвили стилна програма с участието на сопраните Евгения Ралчева и Светлана Иванова, пловдивските млади таланти Борис Биков и Георги Грозев - лауреати на Фондация "Енчо Керязов" и Юлия Йорданова - Керана, която впечатли зрителите с изключителното си превъплъщение в ролята на Евита в едноименния мюзикъл на Андрю Лойд Уебър. Най-шумната и весела група от състава на Оркестъра на Операта - тази на духовите инструменти, ще зареди публиката с настроение по време на награждаването на младите надежди на образованието, културата и изкуството.

Водещи на церемонията са Лили Бързева и певецът Орлин Павлов. Прожекциите и церемонията ще са съпътствани от флашмоб изненади от балетната трупа на Опера Пловдив.

Входът за публика за събитията е свободен до запълване на 50% от капацитета от седящи места в Римския стадион.