ОПЛЕТОХА СЕ: МВР шефът видя хибридка от Русия, авторът на заплахите "готви" нов Беслан

Всички руснаци и евреи ще бъдат изритани от Европа, ще взривим българските училища, твърди изкуфелият хакер

Общество
12:45 - 28 Март 2023
4238
ОПЛЕТОХА СЕ: МВР шефът видя хибридка от Русия, авторът на заплахите "готви" нов Беслан

Странно разминаване между твърденията на служебния МВР шеф Иван Демерджиев, че бомбените заплахи срещу училища у нас, отправени в последните 24 часа, са дело на руски хакери и са скалъпени като част от хибридната война, засече Lupa.bg след внимателен прочит на твърденията за готвени атентати от самия им автор. 

Телеграм каналът на екстремиста-анонимник, разписващ заплахите на английски език, е създаден на 25 март. Оттогава той непрестанно бълва сигнали как е заложил бомби в училища на територията на целия Балкански полуостров, но и че атаките щели да мигрират към Русия.

Защото той и "организацията", която "представлявал" - на наследниците на т.нар. Юнабомбър от САЩ Тед (Теодор) Казински (излежаващ тройна доживотна присъда без право на замяна - б.р.), е обявила джихад и на Русия, и на Европейския съюз. A за капак, публикува и видео от трагедията в Беслан през 2004 г., когато терористи взеха за заложници стотици деца и учители на първия учебен ден и разстреляха близо 400.

"Всички ще бъдете заличени.

Всички руснаци и евреи ще бъдат изритани от Европа. А целият континент ще бъде наш. Ще разрушим капитализма, индустриалното ви общество. Хората са малоумни същества.

Това е биомаса, която трябва да бъде унищожена", гласи зловещото послание от 27 март. И се допълва с конкретните заплахи, подплатени със снимки на заготовки за взривни вещества: 



"Ще вдигнем училищата ви във въздуха - в Македония, Гърция и други европейски страни. Включително Русия. И ще открием огън във всичките в България - в София, в Бургас, в Пловдив и във Варна". 

А днес след отправянето на поредната имейл заплаха към столична гимназия, авторът на безумията предупреждава, че той и аверите му са подготвили бомби из целия полуостров.