Орлите измъкнаха точка с един точен удар срещу Чайките

Брайтън и Кристъл Палас завършиха 1:1 в първия мач от кръга в елита на Англия

Спорт
09:10 - 15 Януари 2022
1447
Орлите измъкнаха точка с един точен удар срещу Чайките

Брайтън и Кристъл Палас не успяха да се победят и завършиха наравно 1:1 в първия мач от 22-рия кръг на Висшата лига. „Орлите“ демонстрираха стопроцентова успеваемост, реализирайки единствения си точен удар в мача. В голмайстор се превърна Конър Галахър.

По ирония на съдбата домакините стигнаха до равенството, след като Йоаким Андерсен си вкара автогол, въпреки че бяха по-добрият отбор, пропуснаха дузпа в края на първата част, отправиха и доста удари по посока противниковата врата.

След ремито „чайките“ се изкачиха до осмата позиция в класирането с актив от 28 точки, докато Палас е 11-и с 24.

В 11-ата минута Леандро Тросар пропусна много добра голова възможност. Той се озова очи в очи с Джак Бътланд, но стражът на гостите внимаваше и успя да спаси мрежата си.

В средата на първата част Адам Уебстър скочи високо при центриране от ъглов удар и отправи опасен изстрел с глава, но Бътланд се намеси.

В 36-ата минута Уил Хюз извърши нарушение срещу Жоел Велтман в наказателното поле. Главният съдия се консултира с ВАР, след което посочи бялата точка. Зад топката застана Паскал Грос, чийто удар беше отразен от Бътланд.

Малко преди почивката Нийл Мопе успя да преодолее Бътланд, но извърши нарушение срещу стража и попадението не беше зачетено.

В началото на второто полувреме удар на Якуб Модер кацна върху напречната греда. Въпреки натискът на „чайките“, в 69-ата минута гостите организираха перфектна атака, отправиха първия си точен удар в мача и поведоха. Джефри Шлуп комбинира с Галахър, който с хубав удар преодоля Роберт Санчес.

Домакините се втурнаха в нападение и със сетни усилия успяха да стигнат до изравняването три минути преди изтичането на редовното време. Мопе центрира остро по земя, а Андерсен прати топката в собствената си мрежа.

Дълбоко в добавеното време домакините можеха да стигнат и до плен обрат в резултата. Дани Уелбек засече с глава подаване в наказателното поле, но за късмет на Бътланд топката премина над вратата му.

В следващия кръг от английския шампионат Брайтън посреща Челси, докато Кристъл Палас се изправя срещу Ливърпул.