Орманджиев: Дадохме 28 млн. лв. за стадиона, а някои си мислят, че са 2,40

ЦСКА представи новите фигури в клуба и презентира структурата

Спорт
16:47 - 10 Юни 2024
1496
Орманджиев: Дадохме 28 млн. лв. за стадиона, а някои си мислят, че са 2,40

Изпълнителният директор на ЦСКА – Стоян Орманджиев, приветства новия наставник на отбора Томислав Стипич, както и техническия директор Михаил Александров. Орманджиев говори за новата структура, която ще управлява клуба, както и за плановете по изграждането на база за ДЮШ и издигането на нов стадион.

„Нашата маса се увеличава и смятам, че така трябва да бъде. Днес ще ви запознаем с преструктурирането в клуба. Измина месец, който беше изпълнен с доста динамични събития. Случиха се доста неща на преден и заден план. За съжаление това, което беше като представяне на терена, не приляга на ЦСКА.

Целият сезон беше такъв от началото до края. Сезонът беше тежък, изпълнен с промени в клуба. По-добре е да има един ужасен край, отколкото да има ужас без край. Мястото на ЦСКА е на върха в България и да бъде в Европа. Дължим извинение на цялата армейска общност. В най-важните мачове ние се огънахме. Класирането и правопропорционално на нашето представяне. Критерият към нашия клуб трябва да бъде много висок.

Структурата на управление – Данаил Илиев и Христо Стоичков са главни акционери. Повече комуникираме с Данаил, но и с Христов Стоичков комуникираме достатъчно. Ангел Борисов, Стоян Орманджиев и Филип Филипов са в УС.

Функциите ни с Филип Филипов са напълно равнопоставени. Разликата е, че аз ще отговарям за административната част, а Филип Филипов ще отговаря на спортно-техническата. С Филип работим много добре през изминалата година и половина. Като изпълнителните директори ще комуникираме с финансовия (Петър Стоянов), маркетинговия и техническия директор (Михаил Александров).

Техническият директор е нова роля в нашия клуб. Той ще отговаря за организация на мачове и инфраструктура. Това, което ще става с тренировъчната база, стадиона и ДЮШ, той ще отговаря. На върха на клуба е акционерно дружество – физически и юридически лица.

Маркетинг и PR канали. През следващия сезон всички социални кампании ще бъдат много важни за ЦСКА. Новият ни екип ще бъде свързан с една много интересна кампания, но бъдете търпеливи. Социални медии – информацията трябва да достига до абсолютно всички. Звеното магазин ще бъде сравнително отделно, но няма как да бъде извън клуба. Маркетинг и ПР е много важен за всеки един клуб. Социалните мрежи и дигиталните медии са свързани с всеки един клуб и там се обявяват големите новини. То си е отделно звено. Дали сме поле на изява на хората, които разбират и смятаме, че се справят много добре.

Администрацията е съставена от Счетоводство, Информация и билети.

Юристи и юридически отдел – искаме да имаме хора, които да са постоянно насреща, които да ни помагат с казуси.

Офис мениджър – нещо стандартно при работата.

Меджународен отдел – ще има нов човек отговорник. Ще бъде дама. Колкото е привлекателна, толкова е и отговорна.

За мен ДЮШ е изключително важно като направление. Знаем, че ще страдаме в следващите две години. Разчитаме на Костадин Ангелов като директор.

Беше ни ясно, че има футболисти, на които няма да можем да разчитаме в последните мачове. Относно бъдещето на тези, които не са с изтичащи договори, първо трансферният прозорец тепърва започва. Със сигурност няма да късаме договори и да плащаме компенсации. Тепърва ще се взимат решения. Има футболисти, които имат нужда от вяра на треньора. Има и такива, които няма да се променят, каквато и нова енергия да има в отбора.

Дисциплинарната комисия събираше до петък на обяд свидетелства. Благодаря много на лидера на агитката Иван Велчев, който също ни съдействаше в нашето становище, Смятам, че връзката между ЦСКА и феновете трябва да бъде голяма. Изпратили сме становище, в което сме дали примери как се е процедирало не само в България, но и в Европа. Все още няма решение. Почти сигурни сме, че ще има Апелативна комисия, на която ще имаме право да обжалваме. Няма как да си в ЦСКА и да нямаш емоции, ако си в клуба".

"Спомням си, че когато влязох в ЦСКА като юноша, чужденците бяха около българите. Тогава имаше Ибрахима Гай, Тиаго Силва и други. Те бяха около българите, а не българите около тях. Следим много изкъсо българските футболисти. Тези, които са в чужбина, не са толкова много. Качествените в България също не са толкова много. ЦСКА е отворен за абсолютно всеки. Каквото и решение да вземем за треньора, все на някого няма да му хареса. Искахме треньор, който да започне начисто, да започне да работи и да не го гонят някакви стари истории".

Всичко, което можем да направим според законите на България, ни ще го направим. Всичко, за да може ЦСКА да бъде там, където заслужава. Има пари за стадион, има пари за школа, има пари за първия и втория отбор. Парите не са подсигурени за една година, а за години напред. Намеренията са много сериозни и бюджетът е съобразен според рамката на ЦСКА. 28 милиона за стадиона са все едно 2,40.