Орманджиев има вариант, Фичо негодува (ВИДЕО)

Търново е вариант според първия, а вторият шеф смята, че това отнема предимството на ЦСКА

Спорт
17:04 - 10 Май 2023
1346
Орманджиев има вариант, Фичо негодува (ВИДЕО)

Изпълнителният директор на ЦСКА - Стоян Орманджиев, бе доволен от решението на Апелативната комисия към БФС да разреши на мача ЦСКА – Черно море от първия кръг на плейофите в първенството да има публика.

За това обаче, срещата трябва да бъде на стадион, намиращ се на поне 50 километра от стадион „Българска армия“.

„Важното е, че имаше положителна развръзка. Строго, но справедливо в крайна сметка. Най-важното за нас е, че ще могат да присъстват нашите привърженици“, бяха първите думи на Орманджиев след изслушването на ЦСКА в централата на БФС.

„Те не трябва да ощетяват госта в мача и ще помислим. Нека да ви кажа допълнително. Да, Търново е вариант“, каза той за мястото, където трябва да се играе срещата.

„При всички положения не искаме тези лоши примери да се свързват с ЦСКА и знаем, че това е една много малка група от нашите привърженици. Разбираме техните емоции и техните настроения, но не трябва да се прекрачват границите. Става въпрос и за обществено положение, все пак ЦСКА е обект на обществен интерес, искам да спомена нещо друго, защото вчера в новините видях едни съкрушени родители на две дечица. Аз съм родител на две деца и искам да кажа, че човешкият живот няма никаква цена“, завърши Орманджиев.

Другият изпълнителен директор на ЦСКА -Филип Филипов, не бе доволен от решението на Апелативната комисия към БФС.

„Аз не съм доволен от това, което се реши.

Нашето желание беше мачът да се играе на „Армията“, където е нашият дом. Това решение не ни задоволява, като единственото предимство е, че ще има фенове на мача,

които ще подкрепят отбора, но според мен, това наказание ни поставя в неравнопоставено положение с отбора, с който се борим за титлата и ни отнема от домакинствата, които са предимство в мачовете“, заяви недоволният Филипов след края на изслушването на Апелативната комисия.

„Не знам дали като удар от БФС. Не одобрявам постъпката на нашите фенове на мача с Лудогорец. Говорихме да не се преминават границите, но тези два мача са прекалено строго наказание за това, което се случи на мача с Лудогорец и ако гледаме отпреди това наказанието на други отбори, те бяха много по-леки спрямо нашите“, направи сравнение той.

Филипов говори за феърплея до края на шампионата: „Промени се, вече не вярвам във феърплея до края на първенството“.

„Ние току що научихме за промяната на наказанието, че трябва да осигурим стадион на 50 километра от София. Ще обсъдим въпроса и до няколко часа ще имаме решение, защото трябва да се заемем и с организацията на мача, който е в понеделник“, заяви той по повод преместването на мястото на провеждане на мача.

„Не мисля, че е положително. Винаги на „Армията“ атмосферата е друга, увереността ни е друга. Да, тази година имаме рекорден брой победи в първенството като гост, но според мен „Армията“ си е „Армията“, тя е нашият дом и трябва там да си домакинстваме“, допълни той.

„Всичко е в наши ръце, имаме 5 мача. Ако ги спечелим, ставаме шампиони, това е, всичко си зависи от нас. Напълно е възможно, даже трябва да го направим. Говорихме го с футболистите, бяха 7 мача, сега вече са 5. Играем мач за мач и ако спечелим 5 мача, ставаме шампиони“, каза той за очакванията си за плейофите.