Още един мъж умря след ваксината на Pfizer

Новини
19:01 - 30 Декември 2020
14684
Още един мъж умря след ваксината на Pfizer

Мъж от Швейцария от дом за възрастни хора почина след имунизация с ваксината на американската компания Pfizer. Това съобщи Швейцарската телеграфна агенция. По данни на местните власти, засега няма доказателство, че „смъртта е пряко свързана с ваксинацията“.

Здравният департамент към кантона е информирал за леталния изход Швейцарската агенция за терапевтични продукти „Swissmedic“. Ведомството разреши по-рано този месец използването в страната на ваксината срещу COVID-19, произведена от Pfizer.

По данни на швейцарската медия ваксината е била направена на 24 декември в Люцерн в учреждение за лица, страдащи от деменция. Смъртта е настъпила след 5 дни. Медицинският екип, провел имунизацията, не е провел преди това консултация с лекаря на заведението.

Ако е имало такъв контакт, медикът е щял да информира ваксиниращите, че пациентът реагира негативно на противогрипни ваксини и би било по-добре да пропусне процедурата. Все още не са изяснени всички обстоятелства относно леталния инцидент и те ще бъдат оповестени на по-късен етап.

Припомняме, че преди дни стана ясно, че 75-годишен мъж от Израел е починал от инфаркт, след като си поставил ваксината на Pfizer срещу коронавирус. Днес пък се разбра, че ваксиниран санитар от Ню Йорк се е разболял от COVID-19 въпреки поставената му инжекция.