Още един проблем за Кьолн – клубът е със забрана за привличане на нови играчи

Спорт
12:39 - 22 Декември 2023
2117
Още един проблем за Кьолн – клубът е със забрана за привличане на нови играчи

Отборът на Кьолн записва разочароващи резултати този сезон. Отборът е в зоната на изпадащите, като спечели само два мача в Бундеслигата, а треньорът Щефен Баумгарт бе уволнен, като все още не е ясен неговият заместник.

Съдебно решение от съда в Лозана обаче прави проблемите на отбора много по-сериозни. През март тази година германските медии съобщиха, че Кьолн е допуснал нередности при подписването на договора на юношата Яка Ксубер Поточник от Олимпия Любляна. Трансферът се осъществи през януари 2022 година и според Олимпия, Кьолн е насърчил играча да разтрогне своя договор, което им е позволило да го привлекат без трансферна сума.

По това време Поточник е на 16 години. ФИФА се съгласи със словенския отбор, но присъдата бе спряна през май, тъй като Кьолн обжалва пред Спортния арбитражен съд в Лозана.

Според Билд обаче КАС е постановил, че присъдата срещу Кьолн е правилна. Така клубът получава трансферна забрана за следващите два прозореца, което означава, че ще може да привлече нови играчи едва през януари 2025 година.

„Очаквахме друго решение. Разочаровани сме, че въпреки доказателствата, КАС постанови, че прекратеният договор на Поточник не е правно валиден. Ще планираме нещата до края на наказанието. Във всяко предизвикателство винаги има възможности“, каза директорът на Кьолн Кристиан Келер.