Още една загуба за музикалния свят - почина Кристин Ан Макви от Fleetwood Mac

Певицата напуснала този свят след кратко боледуване

Новини
16:09 - 01 Декември 2022
2992
Още една загуба за музикалния свят - почина Кристин Ан Макви от Fleetwood Mac

Британската вокалистка, кийбордистка и автор на песни - Кристин Ан Макви от Fleetwood Mac, която стои зад хитове като “Little Lies”, “Say You Love Me”, “Don't Stop”, “Songbird”, си е отишла на 30 ноември, заобиколена от най-близките си, в болницата, където се е лекувала от кратко боледуване.

“Няма думи, които да опишат тъгата ни от загубата на Кристин Ан Макви. Тя беше уникална, и безкрайно талантлива. Беше най-добрият музикант, който може да имаш в групата си и най-добрият приятел, който може да имаш в живота си. Бяхме късметлии, че тя беше част от живота ни. Всеки по отделно и заедно, ние дълбоко ценяхме Кристин и сме благодарни за прекрасните спомени, които имаме. Ще ни липсва много”, гласи изявление на Fleetwood Mac.

Родена в Англия през 1943г. Кристин стартира музикалната си кариера през 60-те, като част от бандата Chicken Shack. През 1968г. се жени за басиста на Fleetwood Mac, Джон Макви и през 1971г. се присъединява към групата.

С Джон се развеждат пет години по-късно, но запазват хубави отношения и продължават да творят. Кристин напусна Fleetwood Mac след 28 години заедно през 1998г., но през 2013 г. се събира с тях за концерт в лондонската “O2 Арена” и година по-късно се завръща обратно в групата.