Още една жертва откриха в складовете с фойерверки край Елин Пелин

Четвърти ден в района се чуват гърмежи

Новини
09:01 - 28 Юли 2024
3074
Още една жертва откриха в складовете с фойерверки край Елин Пелин

Продължаваме да ставаме свидетели 3 пореден ден на гърмежи. Това заяви служебният министър Калин Стоянов за взривовете в склада за фойерверки в Елин Пелин.

„Вчера колегите от специализирания отряд за борба с тероризма влязоха тежко оборудвани, огледаха склада, който не се взриви и от който се страхувахме. Вътре има доста високо технологични изделия. Следва да направим всичко възможно да не предизвикаме взрив. Колегите обезопасиха терена. Стените му са здрави, спазени са всички изисквания при строежа. Беше компрометирана само и единствено входната врата”, поясни министърът на вътрешните работи.

И допълни, че днес ще се вземе решение за започване на първоначален оглед".

"За съжаление в близост до входа на склада се вижда труп, който днес ще направим всичко възможно да бъде фиксиран, съобразно правилата по наказателния процес и да бъде изнесен този труп. Оттам нататък предстои да се вземе решението дали ще се започнат действия от страна на пожарната", посочи Калин Стоянов.

В днешния ден се очакват да пристигнат следователи и прокурор.

"Все още е опасно според всички хора тук, но ще бъдем много предпазливи. Един човек остава в неизвестност. Най-вероятно това е човек, който е в помещението, където са започнали взривовете. Там буквално всичко е разрушено. Дори бетонни плочи са изхвърчали на метри в слънчогледите. Имало е много сериозни взривове", уточни Стоянов. 

"Това с телефонните клетки е направено още в първия ден вечерта, когато бяхме тук. Направихме справка къде последно ги дават активни тези клетки. Едната дава сигнал в София и нямаме тук активност в телефона. Най-вероятно обаче хората са тук и затова нямаме данни от тях", заяви МВР шефът. 

"Според мен не е възможно да има живи хора вътре. Няма къде някой да се е скрил при такива взривове. Искам да изкажа съболезнования на близките на загиналите, а именно на доц. Шишков и дъщеря му. Остава да намерим и другите двама човека, за които се съмняваме, че са вътре", добави той.