Още издирват Сашко от Перник

От общината призоваха хората да проверят дворовете си и пространствата около жилищните си блокове

Новини
15:02 - 12 Ноември 2022
3044
Още издирват Сашко от Перник

В операцията по издирването на детето вече се е включил и хеликоптер, съобщи кметът на Перник Станислав Владимиров.

В случай, че в светлата част на деня то не бъде открито, издирването ще продължи и през нощта.

"Издирването се води с усилията на стотици служители на МВР, на Столичния инспекторат, със специализирана техника, с термокамери, хеликоптер се включи, гранична полиция, пожарна – да не забравя и да пропусна някой, пак има хиляди доброволци. Обхванат е огромен периметър, но за съжаление все още няма резултат- Температурите за съжаление през последните 2-3 дни са ниски в Пернишко и всеки един час е важен", каза Станислав Владимиров. 

Прокуратурата в Перник проверява наличието на камери за видеонаблюдение в района на местопроизшествието, установяват се и разпитват свидетели.

12-годишният Александър, който е с аутизъм, за последно е бил видян в района на Профилакториума в Перник вчера. Детето е облечено със сив суичър и е носило със себе си розова плюшена играчка.

На официалната си Фейсбук страница от община Перник написаха: "Призоваваме перничани да проверят дворовете си и пространствата около жилищните блокове. Призоваваме всеки,който желае да се включи в издирването. За повече информация доброволците могат да се свържат с МВР.

Сашко е висок около 1,50 м, носи сив суитчър и сини дънки. Заради специфичното ми заболяване викове и силен шум могат да го уплашат допълнително.