Още няколко спорта спряха заради пандемията

Женският тенис, професионалният голф и други отложиха турнири

Спорт
17:18 - 13 Март 2020
3010
Още няколко спорта спряха заради пандемията

Влиянието на пандемията от коронавирус продължава да нанася своите удари по спокойното провеждане на спортни мероприятия. Вече стана ясно, че първото състезание за сезона във Формула 1 в Австралия е отменено, АТР пък затвори за шест седмици и извади няколко турнира по тенис в календара си. Редица футболни шампионати бяха спрени, а за други се очаква решение.

Много спортни състезания се провеждат пред празни трибуни, с намален брой участници, но по всяко време може да бъдат прекратени.

Днес стана ясно, че женската тенис асоциация WTA отмени турнирите в Чарлстън, Гуадалахара и Богота. В следващите дни ще се вземе решение за предстоящия сезон на клей. Вчера международната федерация ITF отложи финалите за Фед Къп в Будапеща, които трябваше да се проведат между 14 и 19 април.

Професионалната голф асоциация (PGA) прекрати започналия във вторник турнир Players Championship. Следващите три турнира от календара са прекратени.

Висшата лига по бейзбол (MLB) прекрати пролетните лагери и тренировки на отборите и обяви, че отлага старта на сезона за неопределено време. НБА, НХЛ и МЛС вече спряха първенствата си. Същото е положението и със студентските шампионати по различни спортове.

Днес пред празни трибуни се очаква да се проведе голямото дерби по крикет на Южното полукълбо между Австралия и Нова Зеландия. Индийското правителство нареди всички спортни прояви да се играят без зрители.

Следващите две състезания във Формула 1 – в Бахрейн и Виетнам, последваха съдбата на Гран При на Австралия и бяха отменени.