Още по-голям срам: Забраниха достъпа на сър Алекс до съблекалнята на Юнайтед!

Спорт
13:36 - 16 Октомври 2024
3713
Още по-голям срам: Забраниха достъпа на сър Алекс до съблекалнята на Юнайтед!

Вчера стана ясно, че новото ръководство на Манчестър Юнайтед е освободило легендарния бивш мениджър сър Алекс Фъргюсън от ролята му на посланик на клуба. Това предизвика бурни негативни реакции на Острова, а тези настроения ще се засилят още повече с новата информация, че шотландецът вече няма да има право да посещава съблекалнята на отбора.

Така ръководителите от INEOS слагат край на традиция, която от десетилетия е неизменна част от клубната култура.

Досега хора като Фъргюсън, Боби Чарлтън и бившите членове на борда Дейвид Гил и Майк Еделсън винаги са били добре дошли в съблекалнята на „Олд Трафорд“ след края на мачовете на отбора.

Скандалният "Дейли мейл" твърди, че Фъргюсън вече е бил уведомен и за тази промяна. Тя, разбира се, няма нищо общо неговата личност и изобщо не е насочена срещу него. Решението зад всичко е това е новата политика на отбора и в клуба има „колективно разбиране“ за това кой има право да влиза в съблекалнята на тима.

Иначе, Фъргюсън ще продължи да бъде неизпълнителен директор на клуба и ще запази мястото си в ложите на „Олд Трафорд“.

След като влезе в клуба, сър Джим Рактлиф, стартира серия от мащабни съкращения в името на намаляването на разходите. Според медията, съкратените са от различни отдели и възлизат на около 250 човека.