Още при дебюта си: Алън Пардю уволни треньора на Олимпиакос

Спорт
14:07 - 19 Септември 2022
1900
Още при дебюта си: Алън Пардю уволни треньора на Олимпиакос

Бившият треньор на ЦСКА Алън Пардю уволни своя колега от Олимпиакос Карлос Корберан, след като спечели с 2:1 дербито от петия кръг на гръцкото първенство, при дебюта си начело на Арис Солун.

„Боговете на войната“ се нуждаеха от обрат в мача, за да стигнат до крайния успех, след като Йоргос Масурас изведе шампиона на Гърция напред в резултата още в 15-ата минута. Воденият от Алън Пардю тим осъществи пълния обрат в двубоя в рамките на 180 секунди след попадения на Даниел Мансини и Луис Енрике Палма в 76-ата и 79-ата минута.

Бившият футболист на ЦСКА Брадли Мазику игра 90 минути за успеха на Арис и получи жълт картон в двубоя.

След двубоя испанският треньор на Олимпиакос Карлос Корберан беше уволнен заради поредното разочароващо представяне на отбора от Пирея. След поражението „червено-белите“ изостават на седем точки от големия си градски съперник Панатинайкос.

Олимпиакос подписа с Марсело, Хамес Родригес, Седрик Бакамбу и Диади Самасеку в края на трансферния прозорец, но въпреки големите инвестиции отборът от Пирея се намира на незавидното пето място във временното класиране на гръцкия шампионат, а в груповата фаза на Лига Европа претърпя две поражения от Нант и Фрайбург.

39-годишният Корберан напусна Хъдърсфийлд в началото на юли именно заради предложението от страна на собственика на Олимпиакос Евангелос Маринакис да застане начело на гръцкия гранд и той пое тима на 1 август.

Гръцките медии пишат, че най-сериозният кандидат за нов старши треньор на Олимпиакос е Лоран Блан, който вече е имал контакт със спортния директор на клуба Кристиан Карембьо. Другите две имена, които се спрягат за овакантения треньорски пост са Рафаел Бенитес и Мичел.