Още за зловещите убийства в Лозен - секс и пари са водещите мотиви

От МВР съобщиха, че разследването ще продължи от Столичната дирекция на вътрешните работи заради констатирани пропуски, заради които бе поискана оставката на началника на 8-о Районно управление на полицията

Новини
19:15 - 06 Август 2023
7669
Още за зловещите убийства в Лозен - секс и пари са водещите мотиви

Мотив за престъпленията са финансови отношения, каза заместник-главният секретар на МВР Живко Коцев:

"Това младо момиче, провокирано от него, са правили сексуални клипчета, които да ги качват в порносайтове срещу определено заплащане и тук е възникнало недоразумение каква сума да получи тя и какви суми да получава съответно той за цялата дейност". 

Финансови задължения са в основата и на второто убийство: "Извършителят имал задължение в размер на 10 000 лева към убитото момче", посочи гл. комисар Коцев.

След задържането си Чавдар Бояджиев е признал и за извършено от него убийство по непредпазливост на 22-годишна жена през април миналата година. Тогава той е бил освободен с мярка подписка. 

От МВР съобщиха, че разследването ще продължи от Столичната дирекция на вътрешните работи заради констатирани пропуски, заради които бе поискана оставката на началника на 8-о Районно управление на полицията.

Ще се проверява и работата на Районната прокуратура по случая, обяви заместник-градския прокурор на София Христо Кръстев: "За да се извърши проверка на дейността на разследващите органи и на прокурорите, които са работили по делото, за да се установи дали има някакви пропуски."

По-рано изпълняващият функциите на главен прокурор Борислав Сарафов поиска оставката на Районния прокурор на София Невена Зартова с мотив допуснати пропуски в разследването на случая от 2022 г.