ОСК на ЦСКА с отворено писмо до управляващите

Червените зададоха въпроси, на които чакат отговори от премиера Бойко Борисов

Спорт
15:43 - 31 Март 2021
2823
ОСК на ЦСКА с отворено писмо до управляващите

Ръководството на Обединените спортни клубове на ЦСКА изпрати отворено писмо до управляващите. То е адресирано до Валери Симеонов, министър Красен Кралев и кмета на София - Йорданка Фандъкова, както и до премиера Бойко Борисов. 

"На вниманието на господин Бойко Борисов, Министър-председател на Република България.

Господин Борисов, 

Вие сте на този пост с малки прекъсвания от 2009 година - време достатъчно за построяване на Хеопсовата пирамида и дори на Вавилонската кула. През това време се издигнаха модерни стадиони във всички съседни страни.

И у нас се построиха спортни съоръжения на много места. Само базите на спортните клубове на ЦСКА продължават да тънат в разруха. 

Емблематичен е случаят с модернизацията на стадион "Българска армия". Тече едно безкрайно и мъчително бавно прехвърляне на топката между институции, които до една се управляват от Вашата партия. Тези дни на въпрос министър Кралев отговори, че трябвало единствено от ЦСКА да се подпише договорът за съвместно дружество с държавата.

Бихте ли му възложили да отговори на следните въпроси:

1. Какви са условията по договора, които държавата предлага, че ответната страна се дърпа?

2. Държавната фирма - собственик на базите, чиито принципал е министър Кралев, променила ли е по надлежния ред статута на земята в Панчарево?

3. Същата фирма извадила ли е Разрешение за строеж на стадиона?

4. Държавата какви неотменими парични гаранции дава, ако под натиска на еколози или общественици/сини/ утре реши да отмени Разрешението или да спре започналия вече строеж/не е да не сме го виждали/?

5. Държавата защо не се погрижи за своята собственост, не построи стадиона и после да ни го даде на символичен наем/така както ще се процедира в Пловдив/? Това е много по-законно, отколкото случаят в Пловдив, защото там собствеността не е държавна, а общинска.

6. Докога ще продължава двойният стандарт за едни всичко да се дава безвъзмездно или на безценица, да им се строят стадиони, трибуни и козирки, а други да плащат милионни наеми за руини и да им се пречи всячески за модернизация на базите?

7. Кога държавата ще се погрижи за базите на другите спортове в ЦСКА така, както построи зали на много други места в страната. 

Един модерен стадион "Българска армия" би могъл да се използва и за срещите на Националния отбор.

Господин Борисов,

привържениците на ЦСКА са също данъкоплатци и гласоподаватели и то твърде много. Нямат ли те право на нормални условия, при които да наблюдават изявите на своите любимци както във футбола, така и в другите спортове?"