Осмият албум на Тейлър Суифт чупи рекорди

В САЩ досега са продадени 846 000 копия, което го прави най-продавания албум за годината след само седем дни в продажба

Култура
19:39 - 03 Август 2020
1662
Осмият албум на Тейлър Суифт чупи рекорди

Изненадващо осмият албум Folklore на Тейлър Суифт счупи няколко рекорда на класации през първата седмица на продажбите си, съобщи Би Би Си.

Албумът е записан по време на блокирането заради коронавируса и звучи встрани от попа, който доминира последните й три албума.

На Spotify той постигна 80,6 милиона посещения за един ден, което е най-високият резултат в историята за жена изпълнител.

В САЩ от Foоklore досега са продадени 846 000 копия, което го прави най-продавания албум за годината след само седем дни в продажба.

Суифт става и първият изпълнител в историята на класациите в САЩ, който има продадени от седем албума по над 500 000 копия за една седмица; и първата жена изпълнител, която има седем албума, обявени за №1.

Освен че оглавява класацията на Billboard в САЩ, Folklore достигна върха във Великобритания, Финландия, Австралия, Норвегия, Нова Зеландия и Белгия.

В Ирландия Суифт вече има пет албума номер едно – повече от всеки друг изпълнител жена от 21-ви век, с което изпревари Мадона и Бионсе.