Оставиха в ареста „човекът” на Васил Божков в Комисията по хазарта

Бившият шеф в държавното ведомство Огнемир Митев е част от престъпната група на най-богатия българин

Новини
22:22 - 06 Февруари 2020
8387
Оставиха в ареста „човекът” на Васил Божков в Комисията по хазарта

Бившият шеф на Държавната комисия по хазарта Огнемир Митев бе оставен за постоянно в ареста от Апелативния специализиран съд, който се произнесе по мярката късно тази вечер.

Митев бе арестуван преди седмица заедно с още няколко служители в Комисията по хазарта, но единствен от тях засега е в ареста като член на престъпната група на Васил Божков, ощетила държавата с над 500 милиона лева от несъбрани данъци и такси.

Основният обвиняем – Васил Божков, заедно с дясната си ръка Георги Попов, бе задържан в ОАЕ, чака се решението за екстрадиция. Другите с обвинения са миноритарните съдружници на Божков в различни фирми от хазартната му империя – Борис Бекяров и Александър Тумпалов.

В съда прокурорът Тихомир Стоев определи Огнемир Митев като „инструмент на престъпното сдружение”, изпълнявал „задачите, възложени му от Васил Божков”. Митев систематично, в продължение на 5 години не е взимал под внимание как „Национална лотария” е ощетявала държавния бюджет със стотици милиони левове от неплащане на такси.

Васил Божков е задържан в ОАЕ, но не е известно кога и дали ще бъде екстрадиран.

С мотив, че Огнемир Митев може да повлияе на свидетелите по делото, които още не са разпитани, ако е на свобода, както и заради опасността да се укрие, Апелативния специализиран съд остави за постоянно в килията доскорошния мастит държавен контрольор н хазарта.