Остриетата прободоха Юнайтед и оставиха Сити лидер в Англия

Евертън спря Лестър по пътя към върха в Англия

Спорт
08:17 - 28 Януари 2021
2202
Остриетата прободоха Юнайтед и оставиха Сити лидер в Англия

Манчестър Юнайтед допусна изненадваща загуба срещу последния в класирането Шефилд Юнайтед на своя “Олд Трафорд” с 1:2, в среща от 20 кръг на английското футболно първенство.

Кийн Браян изведе гостите от Шефилд напред в резултата в 23-ата минута.

Домакините успяха да изравнят чрез Хари Магуайр в 64-ата, но само 6 минути по-късно Оливър Бърк донесе победата на Шефилд Юнайтед.

Това бе първа загуба на играчите на Оле Гунар Солскяер в последните 14 мача в първенството.

Евертън спря Лестър по пътя към върха в класирането в Англия, след като двубоят помежду им завърши при резултат 1:1. За "карамелите" точен бе Хамес Родригес, докато за "лисиците" се разписа Юри Тилеманс.

В 14-ата минута Лестър бе близо до попадение, но ударът на Джеймс Мадисън от границата на наказателното поле мина над напречната греда. В 30-ата Евертън поведе в резултата. Хамес Родригес се възползва от една отскочила топка и със силен удар я прати в мрежата на "лисиците".

В началото на второто полувреме Джеймс Джъстин можеше да изравни резултата, но стреля покрай дясната греда. В 67-ата минута Лестър най-накрая стигна до попадение. Тилеманс получи отличен пас на границата на наказателното поле и със силен удар прати топката във вратата на домакините. 

След спечелената точка Лестър вече има 39 и се намира на второ място в класирането. Лидер е Манчестър Сити с 41, но и мач по-малко. Евертън пък са седми с 33 точки.