Остро влизане: Валери Симеонов нападна яростно ГЕРБ

"Всички големи фирми се отчитат на управляващите", твърди бившият вицепремиер

Новини
18:51 - 27 Юни 2019
3977
Остро влизане: Валери Симеонов нападна яростно ГЕРБ

Валери Симеонов нападна остро коалиционните си партньори от ГЕРБ. В интервю за собствената си телевизия СКАТ, бившия вицепремиер отсече, че управляващите получават средства от бизнеса и това било публична тайна.

"Всички големи фирми се отчитат на ГЕРБ. И ако не се отчитат, няма да получават големите поръчки", хвърли бомбата Симеонов. "ГЕРБ се опитват да се харесат и ще разтурят демократичната система, а по-добра засега не е измислена. Вината за надвзетите субсидии не е на партиите, а на конкретни чиновници от финансовото министерство", добави пред своята телевизия СКАТ лидерът на НФСБ.

Той посочи, че разпределението на големите поръчки е обществена тайна: става с "връщане" на пари към ГЕРБ. "Как иначе точно едни 5-6 фирми вземат всичко за магистралите, пък никоя не може да изпълни нищо без подизпълнители, на които превъзлага?! Ами санирането? Ще дам пример с Блок 101 в бургаския Меден рудник. Там направиха саниране 3 пъти по-скъпо от нормалното. И там, при санирането в цялата страна се отчитат фирмите на Партията. Кой ще оцелее с 1 лев субсидия? Ще се унищожи опозицията. ГЕРБ, защото са властта, и ДПС с обръча от фирми - само те ще оцелеят. Че кой ще дари на опозицията? Ние, като бяхме опозиция, при същия премиер, ме скъсаха и лично, и като фирма от проверки на НАП. С години - това е натиск, репресия", разказа болезнения си опит Симеонов.

"Имаме 70 партийни офиса, струват ни 70 000 лв. месечно при минимално заплащане на хората, при само няколко души щат в централата. А партиите, които имат организации във всички над 250 общини, те как ще работят при 11 пъти по-малко пари? И тук изобщо не влизат парите за кампаниите по избори - тази година на два пъти! Много е лесно да се стовари всичко на гърба на партиите, но как иначе ще работи системата", запита лидерът на патриотите.