Освен гей, „беглецът от затвора“ се оказа и аутист

Нещо за четене
14:49 - 28 Юли 2021
5521
Освен гей, „беглецът от затвора“ се оказа и аутист

Уентуърт Милър – звездата от хитовия тв сериал „Бягство от затвора”, разкри, че се е сдобил с диагноза „аутизъм” още преди година. Това споделя самият актьор в пост в своя инстаграм.

„Беше шок. Но не и изненада”, коментира диагнозата си  любимецът на публиката, изиграл Майкъл Скофийлд в популярния сериал преди години.

„Продължавам да си казвам: Това не е нещо, което бих променил. Аутизмът има основно значение за това кой съм и какво съм постигнал.”, пише още в публикацията, която е илюстрирана с празен бял квадрат.

Милър разказва и през какви трудности е преминал. „Беше дълъг процес. Все пак съм мъж на средна възраст, а не 5-годишно хлапе. Благодарен е, че е имал възможността за достъп до изключителни специалисти, които са му помогнали.

През 2013 г. Уентуърт Миллър разби сърцата на милионите се фенки, след като се разкри като гей в писмо, публикувано на сайта на международна гей жорганизация. В него той отхвърли покана за участие в Международния филмов фестивал в Санкт Петербург, като каза, че е „дълбоко обезпокоен” от отношението на руското правителство към гейовете: „Категорично не мога да участвам във фестивал, организиран от държава, в която на хора като мен системно се отказва правото да живеят и да обичат открито.”