Осветиха огромен кръст край Горски извор

Местни свещеници отслужиха водосвет за здраве и плодородие

Новини
14:43 - 17 Юни 2019
2150
Осветиха огромен кръст край Горски извор

Край димитровградското село Горски извор бе осветен 15-метров кръст, съобщиха от община Димитровград, информира БТА.

Служението се е състояло на днешния християнски празник Свети дух, близо до едноименния параклис. Гости на събитието са били кметът на Димитровград Иво Димов и областният управител на Хасково Станислав Дечев.

Кръстът, в който е вграден по-малък, светещ през нощта, с височина пет метра, е бил изграден с дарения на хора от селото по инициатива на неговия кмет Янко Янков, местния жител Пенчо Пенев и църковното настоятелство на храма "Св. Георги" в Горски извор.

Днес водосвет за здраве и плодородие са отслужили местни свещеници, а кметът Янков е връчил свидетелства за дарение на хората и организациите, благодарение на които е вдигнат кръстът.

СНИМКИ: БТА

"Фактът, че този кръст се издига над Горски извор с помощта на всички нас, доказва, че когато сме заедно, можем да постигнем много. Хората от селото, миряните, кметът Янко Янков, кметът на Димитровград Иво Димов, всички свещенослужители и най-вече дарителите, бяхме обединени от една добра кауза и успяхме", каза пред стотиците жители и гости областният управител на Хасково Станислав Дечев, цитиран от пресслужбата на администрацията.