Освободиха арестувания за източените 100 бона

Новини
12:09 - 13 Ноември 2021
3439
Освободиха арестувания за източените 100 бона

Мъжът, арестуван за източването на банковата сметка на пловдивската фирма "Тракийски хляб" , преди минути изненадващо бе освободен от Окръжен съд - Пловдив.

Стоян Янев е арестуван при акция на Икономическа полиция, а само преди часове акцията бе огласена и дадена за пример за сътрудничество между областните дирекция на Пловдив, Шумен и Варна. В съдебна зала обаче , магистратите са стигнали до извода, че липсват данни и факти, които да свързват Янев с извършеното престъпление. По тази причина той е е бил освободен, без да му бъде наложена каквато и да е мярка, дори - най- леката - подписка. 

Днес, на извънредния брифингбе съобщено, че пловдивската полиция е арестувала трима мъже, участвали в кражбата. Пострадалият е управителят на фирма "Тракийски хляб"  Георги Гарабетов, от чиято сметка са били прехвърлени парите. 

На 26 октомври управителят на фирмата е установил, че от сметката му без негово съгласие са преведи 100 000 лева в 4 други сметки. Един  от преводите е към Германия, два са наредени към сметка на фирма в Шумен, а третата е към лична сметка на самия бизнесмен. 

"Няма основание за налагане на подобна мярка . Няма нито едно доказателство, което да свързва клиента ми с това престъпление. Това беше най- логично решение да не се вземе никаква мярка", коментира адвокатът на Янев- Вълчев.

Снимка: Трафик нюз